Heb je me gemist? Ik zocht ‘my inner child’

on

Deze week zat ik in Amsterdam, waar ik een opleiding voor Kinderyoga volgde bij Helen Purperhart. Voor degene die mij kennen, zal je dit vast verbazen. Kinderen en Sigrid? Hmmm ja toch wel. Ik heb namelijk gemerkt dat ik het ontzettend leuk vind om tieners yoga te leren. Wekelijks komt mijn buurmeisje van 13 met haar BFF een yogalesje bij mij thuis volgen.
In het begin vonden ze dat best spannend en waren ze heel serieus, maar nu we elkaar wat beter kennen, wordt er ook gegiecheld en gelachen. Bijvoorbeeld als ze uit een pose vallen en krijg ze dan maar weer eens bij de les. Vandaar dat ik de cursus Kinderyoga volg.

Het is super grappig om met de allerkleinste in de vorm van een verhaaltje de houdingen te doen. En uiteraard moesten wij zelf ervaren hoe dat gaat en kwam het inner child weer naar boven. Of ik als klein meisje een bazinnetje, of een volger was? Oeps beetje confronterend. Aan beide kleeft iets ‘fouts’, maar beide zijn goed! Oef, gelukkig. Want als we allemaal een baasje zijn, naar wie luisteren we dan? En als we allemaal volgers zijn, wie komt er dan met ideeën? Er is dus geen fout. En zo is het in het bedrijfsleven en bij yoga ook.

Val jij altijd om in de dancer pose, terwijl je buurvrouw er minutenlang in staat? Jullie beide zijn goed. Yoga is namelijk ‘a practice’ dus vallen en opstaan, hoort erbij. Elk lichaam is ook anders en Yoga doe je voor jezelf; het is geen competitie. Er is geen fout.
Forceer dus niets en blijf oefenen. Zo leer je beter focussen en mag je tevreden zijn over wat jij bereikt. Gewoon ieder voor zich en op jouw manier. Lekker Puh!

Inner child John Lennon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s