Sporten voor body & mind

Een coach liet mij in 2017 een enneagram invullen en wat bleek: ik ben een ‘loyalist’ en loyalisten schudden hun ergernissen af door flink te sporten.
Dat klopt in mijn geval zeker. Flink zweten tijdens een goede work-out doet wonderen voor mijn humeur. Voor mij is het echt een manier van afreageren en dus ook niet zo moeilijk om naar de sportschool te gaan. Naast fitness ga ik naar Yoga. Ik hou van Yang en Hot Yoga, maar omdat ik al veel aan krachttraining doe, is Yin absoluut nodig. En verrassend genoeg vind ik het heerlijk. Bij Yin lig je een paar minuten in een houding en stretch op je bindweefsel en pezen. En je focust op je innerlijk; tijd voor bezinning en concentratie dus.

Maar kies iets dat bij jou past! Zo heb je yogascholen waar je een week lang alle soorten yoga kan uitproberen. Een week is daar niet genoeg voor, maar je kunt wel meemaken wat voor soorten er allemaal zijn.

Ik raad echt iedereen aan om minstens twee keer per week een uurtje te bewegen. En dat hoeft niet alleen doordeweeks, want het weekend telt ook twee dagen.

En tot slot: Als je net start, begin dan rustig met twee keer per week. Want ga je al met tegenzin, dan hou je meerdere keren per week gewoonweg niet vol.

Namasté en veel succes!

img_0348